Dr. Tálos Marianna

Dr. Tálos Marianna

Dr. Tálos Marianna

Dento-alveoláris szájsebész, a Magyar Fogorvosok Implantológiai Társaság Tanácsadói testületének tagja

TANULMÁNYOK:

– 1986-ban végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem fogorvosi karán. Egyetemi éveim után a Kaposvári Kórház szájsebészeti osztályán lettem osztályos orvos, majd 1988-ban fog és szájbetegségekből szakvizsgáztam. Ezután kezdtem el gyakorlataimat ráépített szakvizsgámhoz szájsebészetből, amiből 1995-ben sikeres szakvizsgát tettem.

– 1995-2002-ig dolgoztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Szájsebészeti klinika fekvőbeteg osztályán egyetemi tanársegédként, ahol részt vállaltam az oktató és tudományos munkában, valamint a mindennapi beteg ellátásban is.

– 2005-ben parodontológiából, 2008-ban fogpótlástan és konzerváló fogászatból, 2012-ben dento-alveoláris szájsebészetből, 2019-ben implantológiából szereztem szakvizsgát.

SZAKMAI TAPASZTALAT:

– 2002-től magánorvosként dolgozom, a HE-dent-TÁL  fogászati rendelő vezető orvosaként, rendelőnk képzőhely jelenleg is parodontológiából. Az implantológiai beavatkozások mellett augmentációs beavatkozásokat, parodontológiai műtéteket és egyéb dentoalveoláris beavatkozásokat végzünk napi rendszerességgel.

– 2008-2015-ig heti rendszerességgel dolgoztam a Heim Pál kórház állcsont-orthopédiai osztályán, ahol szájpadhasadékos gyermekek műtéti ellátásában vettem részt.

– Rendszeresen tartok tudományos előadást szakmai előadást kongresszusokon, kitalálója és megvalósítója vagyok a Zsámbéki baráti találkozónak, ami egy olyan tudományos összejövetel ahol egy kötetlenebb formában ad lehetőséget a szakmai újdonságok megismerésére.

– A mindennapi munka mellett fontosnak tartom a folyamatos önképzést, é szakmai tudásom átadását az érdeklődő kollégáknak.

– Tagja vagyok a Magyar Fogorvosok  Egyesületének, a Magyar Parodontológiai Társaságnak, valamint a Magyar Arc és Állcsont Szájsebészeti Társaságnak. 6 évig voltam vezetőségi tagja a Magyar Fogorvosok Implantológiai Társaságánk és jelenleg a vezetőség tanácsadói testületében dolgozom.