Csontpótló eljárások - Sinus lift

175.000 Ft/NAP
16 KREDIT

A kurzusokhoz tartozó időpontokat és helyszíneket a jelentkezés menüpont alatt találja!

BUDAPEST, 2024. 10. 05.

Csontpótló eljárások - sinus lift.

Sinus maxillaris anatómiája, diagnosztika. Sinus lift műtéti technikái – zárt és nyitott sinus. Sinus lift szövődményei. Sinus lift CAS kit, LAS Kit segítségével. Sinus lift nyers tojáson (piezo) és CAS kit segítségével.

dr_kormoczi_kinga

Dr. Körmöczi Kinga PhD

Dentoalveoláris sebész, SOTE Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fogászati Klinika tanársegéde
dr_decker_ivan

Dr. Decker Iván

a Semmelweis Egyetem Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fogászati Klinikája szájsebésze, a dentoalveolaris-szájsebészet és fogászat szakorvosa
dr_huszar_tamas

med. habil. Dr. Huszár Tamás

Fogászati és szájbetegségek szakorvosa, dentoalveoláris sebész, a Semmelweis Egyetem adjunktusa, PhD, med. habilis
dr_joob_fancsaly_arpad

Dr. Joób-Fancsaly Árpád PhD

A Semmelweis Egyetem Arc,-Állcsont,-Szájsebészeti és Fogászati Klinika osztályvezető egyetemi docense, igazgatóhelyettese. MAFIT elnöke, MAÁSZT alelnöke
0
hands-on
0
Elmélet

PROGRAM

08:00 – 08:30

regisztráció

08:30 – 09:30

SINUS MAXILLARIS ANATÓMIÁJA, DIAGNOSZTIKA

Dr. Körmöczi Kinga PhD

A csontpótló eljárások közül a leggyakrabban alkalmazott sinus-lift műtétének alapvető feltétele a sinus maxillaris anatómiájának megfelelő ismerete. Előadásom az arcüreg anatómiai áttekintésén kívül magába foglalja azokat a diagnosztikus pontokat, melyek fontosak a műtéti típus megválasztásához, illetve a sinus-lift kontraindikációinak megítéléséhez.

09:30 – 10:15

SINUS LIFT MŰTÉTI TECHNIKÁI – ZÁRT SINUS

med. habil. Dr. Huszár Tamás

A sinus lift célja az atrophizált felső állcsont premolaris- molaris régió processus alveoliarisának vertikális irányú csontméretének megnagyobbítása, mely lehetővé teszi fogászati implantátumok behelyezését. A műtét során az arcüreg alapjától felemeljük a nyálkahártyát majd a nyálkahártya és a csontos alap közé csontpótló anyag behelyezésére kerül sor.
Az implantációval egyidőben történő, az implantátum furatán keresztül történő csontpótlási módszer a zárt sinus lift. A technika biztonságos kivitelezéséhez több eszközt is kifejlesztettek. Az előadás az egyik legbiztonságosabban használható eszközrendszer használatán keresztül (CAS-Kit) bemutatja a technikai nehézségeit, előnyeit és hátrányait.

10:15 – 10:30

SZÜNET

10:30 – 11:15

SINUS LIFT MŰTÉTI TECHNIKÁI – NYITOTT SINUS

Dr. Decker Iván

A maxilla oldalsó falán készített csontablakon keresztül történő csontpótló anyag behelyezési technikát nyitott sinus lift műtétnek nevezzük. Az előadás ezen módszer részletes leírását, technikai nehézségeit, előnyeit, hátrányait mutatja be, illetve bemutatja a LAS-Kit rendszerrel megvalósítható nyitott sinus lift eljárást.

11:15 – 12:00

SINUS LIFT SZÖVŐDMÉNYEI

Dr. Joób-Fancsaly Árpád PhD

A sinus lift annak ellenére, hogy szinte „rutin” műtétnek számít a csonpótlásokon belül, nagyon sok kockázatot hordoz magában. Számtalan szövődmény alakulhat ki perioperatívan. Az a szakember, aki ilyen beavatkozásokat végez, tisztában kell, hogy legyen a műtét kockázatával és probléma esetén uralni is kell azt. Tekintettel arra, hogy ez a típusú csontpótlás határterületet jelent a fül-orr-gégészet, fogsebészet, arc-állcsont sebészet területén, így mindegyik szakterületben jártasnak kell lennünk. Előadásomban igyekszem mindegyik kockázatot alaposan körüljárni és a legfrissebb információkat nyújtani az ellátásukkal kapcsolatban.

12:00 – 13:00

EBÉD

13:00 – 14:30

SINUS LIFT CAS KIT, LAS KIT SEGÍTSÉGÉVEL

Dr. Decker Iván, med. habil. Dr. Huszár Tamás, Dr. Joób-Fancsaly Árpád PhD

Zárt és nyitott sinus emelés gyakorlata. Egy speciális modellen, annak jobb oldali részén gyakorolják a résztvevők a zárt sinus emelést, míg a baloldali részén a nyitott sinus emelést. A zárt sinus emeléséhez a CAS kit nevű készletünket használják az orvosok, ahol szintén meghatározott protokol szerint fúrják meg a modellt, majd folyadékkal a modell sinusában található membránt elemelik, és a megfúrt furaton keresztül csontpótló granulátumot, illetve OSSIX Bone-t juttatnak fel az arcüregbe. A gyakorlat második részében a modell másik oldalán nyitott sinus emelést végeznek melynek során a LAS kit készletünket használva, a laterális oldalon ablakot nyitnak a modellen, megfelelő műszerekkel elszeparálják a membránt, majd bejuttatják a csontpótló granulátumot a szinuszba. A fúrást szintén meghatározott protokol szerint végzik, ahol mind az eszközök mérete és mind a fordulatszámok meg vannak határozva.

14:30 – 16:15

SINUS LIFT NYERS TOJÁSON PIEZO ÉS CAS KIT SEGÍTSÉGÉVEL

med. habil. Dr. Huszár Tamás, Dr. Joób-Fancsaly Árpád PhD

Gyakorlat célja, hogy piezo eszközzel is gyakorolják az orvosok a nyitott sinus emeléshez szükséges ablak megnyitását. A modellen illetve nyers tojáson lehet gyakorolni a Piezo eszköz használatát.

16:15 – 

KONZULTÁCIÓ

Jelentkezés

Mely témákhoz kapcsolódik a 4. napi program?

19. Sinus lift, anatómiai vonatkozások, műszerek és anyagok, műtét technikák