Digitális fogászat 3.0

175.000 Ft/NAP
16 KREDIT

A kurzusokhoz tartozó időpontokat és helyszíneket a jelentkezés menüpont alatt találja!

BUDAPEST, 2023. 11. 30.

Digitális fogászat 3.0

SMOP navigációs tervezés visszafelé

SAJÁT ESET SMOP TERVEZÉSE: Hozza magával a páciens tanulmányi gipszmodelljét és az arra készült fogpróbáját, amikről digitális lenyomatot vehetnek, amit importálhatunk a SMOP szoftverbe a gyakorlatvezetők útmutatásai alapján.

kispelyi_barbara

Dr. Kispélyi Barbara PhD

Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinika igazgatóhelyettese, egyetemi docens, fogszakorvos.
lutter_ervin

Lutter Ervin

Az Osstem implantációs rendszer magyarországi vezetője.
Előadó

Szurok László

Laborvezető fogtechnikus, Oral Designer
0
hands-on
0
Elmélet

PROGRAM

08:00 – 08:30

regisztráció

08:30 – 10:30

AZ IMPLANTÁCIÓS PROTETIKA KLINIKAI LÉPÉSEI ÉS DIGITÁLIS ESZKÖZEI

Dr. Kispélyi Barbara PhD

Diagnosztika, modell analízís, vegyes megtámasztás, ideiglenes fogpótlások, emergencia profil, scannerek, harapás rögzítés, ínymaszkos mintakészítés, digitális analóg, egyedi fej, biológia szélesség.

10:30 – 10:45

KÁVÉSZÜNET

10:45 – 12:45

NAVIGÁCIÓS MŰTÉTI TERVEZÉS GYAKORLATA SMOP szoftverreL

Dr. Kispélyi Barbara PhD

A gyakorlat során a résztvevők további ismereteket szereznek a navigációs szoftver használatában. Kiválasztott eset CBCT adatait beimportálják, majd megtervezik az implantátumok helyét. Gyakorolják az implantátumok mozgatásának, forgatásának szabályait, a könyvtárból különböző típusú felépítmények kiválasztását, illetve felhelyezését az implantátumokra. Beimportálják a digitális wax-up képét, mely némi tájékoztatást nyújt már az orvosoknak a lehetséges protetikai megoldásokról. Gyakorolják a virtuális wax-up készítés lehetőségét, és megismerik a műtét előtt elkészíthető ideiglenes pótlás készítésének munkafolyamatát. (scan-body felhelyezése és exportja a modellel együtt) 
A gyakorlathoz számít
ógépeket használunk, melyek a résztvevők számától függően biztosíthatnak munkahelyenként maximum két orvos részvételét Eszközök: SMOP szoftver, számítógépek.

12:45 – 13:45

EBÉD

13:45 – 14:15

NAVIGÁLT IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉS SABLONNAL, MODELBE, ONE GUIDE RENDSZERREL

Dr. Kispélyi Barbara PhD, Lutter Ervin

A gyakorlat során kinyomtatott műtéti sablont kapnak az orvosok és egy modellre felhelyezve guide-os műtéti kazettával helyeznek be implantátumot. A folyamat során több Implantátum fészket készítenek különböző méretű fúrókkal, majd az implantátumokat mind kézi, mint motoros módon behajtják. Behajtás során ügyelnek arra, hogy a műtéti sablon által meghatározott implantátum belső hatszögének helyzete ugyan úgy legyen behelyezve, mint ahogyan azt a számítógépes tervezés során megtervezték. 

14:15 – 14:45

EGYEDI FELÉPÍTMÉNY TERVEZÉS EMERGENCIA PROFILLAL

Szurok László

A hands-on során titánalapról és implantátum szintről készült digitális lenyomatra történő fogpótlás tervezése EXOCAD programmal.
A tervezés első esete titán alapra készülő cirkónium egyedi fej és csavarozott Emax cut-back korona tervezése kerül bemutatásra, ahol az emergencia profil kialakításának kiemelt szerepe lesz.
A tervezése második esete titánium pre-mill-ből készülő egyedi felépítmény tervezés bemutatása, ahol szintén kiemelt szerepet kap az emergencia profil kialakítása. A kész titánium egyedi felépítmény anódizálásos eljárással arany szinre történő színezés bemutatása.

14:45 – 15:15

EXOCAD TERVEZÉS

Szurok László

A gyakorlat során bemutatjuk, hogy miként zajlik egy fogpótlás elkészítésének digitális munkafolyamata, milyen lépései vannak a CAD/CAM tervezésnek, gyártásnak. Kiemeljük azokat a pontokat, amelyekre a fogorvosi munka során figyelni kell ahhoz, hogy a digitális feldolgozás során ne legyen fennakadás.

15:15 – 16:45

SMOP TERVEZÉS VISSZAFELÉ

Dr. Kispélyi Barbara PhD, Lutter Ervin

A tanfolyam résztvevői hozhatnak saját esetet amire megtervezhetik az implantációt. Hozzon CBCT felvételt, amivel létrehozzuk az esetet a SMOP szoftverben. Hozza magával a páciens tanulmányi gipszmodelljét és az arra készült fogpróbáját, amikről digitális lenyomatot vehetnek, amit importálhatunk a SMOP szoftverbe a gyakorlatvezetők útmutatásai alapján. Az így összegyűjtött információk és a teljes tanfolyamon megtanultak valamint a backward planning elvek alapján megtervezheti saját guide-os esetét, (mint egy vizsgamunkát). Amennyiben a tervek alapján a műtétet meg is szeretné valósítani, díjmentesen biztosítunk az orvosoknak 2 db Osstem implantátumot. Kölcsönadjuk a műtéthez a guide-os kazettát és a protetikához elkészítjük a vázat. 

16:45 – 

KONZULTÁCIÓ

16:45 – 19:00

SZÜNET

19:00 – 20:00

OKLEVÉL ÁTADÁS

20:00 –

GÁLAVACSORA

Jelentkezés

Mely témákhoz kapcsolódik a 11. napi program?

 

4. Sebészi sablonok használata a műtéti protokollok szerint

 

36. Implantáció tervezése szoftveresen, protetikai, lágyszöveti és keményszöveti elvek szerint

40. CAD/CAM tervezés szék melletti vagy laboratóriumi rendszerrel implantációs fogpótlás készítése során