Implantációs protetika 1.0
Korona, hídpótlások

175.000 Ft/NAP
16 KREDIT

A kurzusokhoz tartozó időpontokat és helyszíneket a jelentkezés menüpont alatt találja!

BUDAPEST, 2024. 10. 18.

Implantációs protetika 1.0 -
korona, hídpótlások.

Implantációs fogpótlások tervezése, kivitelezése. Lenyomatvételi technikák. Implantációs fogpótlások fogtechnikai szempontjai, biomechanikája.  Protetikai fejek kiválasztása. 

dr_divinyi_tamas

prof. Dr. Divinyi Tamás

A Semmelweis Egyetem emeritus professora. A MAFIT volt alapító elnöke, vezetőségének örökös tagja, az Advanced Dental Implant Research és Oktatási Központ (AIC) európai képzés igazgatója
kispelyi_barbara

Dr. Kispélyi Barbara PhD

Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinika igazgatóhelyettese, egyetemi docens, fogszakorvos
0
hands-on
0
Elmélet

PROGRAM

08:00 – 08:45

regisztráció

08:45 – 09:30

Implantációs fogpótlások tervezése, A fogpótlások típusai, Lenyomatvételi technikák

prof. Dr. Divinyi Tamás

Az előadás példákkal mutatja be a protetikai alapú tervezés módját, szemben állítva a sebészi szemléletű tervezéssel. Természetesen a kritika sem marad ki az előadásból. A fogpótlások típusainak ismertetése és a lenyomatvételi technikák bevezetik a gyakorlati foglalkozást.

09:30 – 09:45

KÁVÉszünet

09:45 – 11:00

Protetikai tartozékok gyakorlati ismerete, Lenyomat vétel különböző módozatai

prof. Dr. Divinyi Tamás

A gyakorlat során előpreparált modelleken dolgoznak az orvosok. Az előre behelyezett implantátumokba ínyformázó csavarokat helyeznek be, majd azokat eltávolítják és behelyezik a lenyomatvételi csonkokat. Különböző lenyomatvételi csonkokkal vesznek lenyomatot, zárt,- illetve nyitott kanalas eljárással dolgoznak. Lenyomatvételt követően a lenyomatvételi csonkba behelyezik az analógokat. Felhelyezik az implantátumokra a felépítményeket és a felépítményekre felhelyezik az előre elkészített fog műveket.

11:00 – 11:15

KÁVÉszünet

11:15 – 12:15

Az implantációs fogpótlások általános biomechanikája

Dr. Kispélyi Barbara PhD

Biomechanikai alapelvek dentálisan illetve implantátumokon megtámasztott/ elhorgonyzott fogpótlások készítésében. Funkcionálisan és esztétikailag ideális fogpótlások tervezése.

12:15 – 13:15

ebéd

13:15 – 14:15

Esztétikai vonatkozások, Sebészi és protetikai szempontok

prof. Dr. Divinyi Tamás

Az ”esztétikai zónában” a mai tudásunkkal szinte tökéletes fogpótlást tudunk készíteni. Ehhez be kell tartani az alábbi fontos lépéseket: betegvizsgálat /kockázat felmérés/, sebészi előkészítés, implantátum behelyezés, lágyrész alakítás. Ezeknek a lépéseknek a részletes tárgyalása az előadás témája.

14:15 – 15:15

Ideiglenes fogpótlástól a végleges restaurátumig a front régióban

Dr. Kispélyi Barbara PhD

Az előadás során ismertetésre kerülnek az egyedi emergencia profil kialakításának lehetőségei hagyományos és digitális módszerekkel, valamint az egyedi fej készítésének speciális szempontjai a megfelelő anyagválasztás mellett a frontrégióban.

15:15 – 15:30

KÁVÉszünet

15:30 – 16:30

Ideiglenes fogpótlástól a végleges restaurátumig a moláris régióban

Dr. Kispélyi Barbara PhD

Az előadás témája az egyéni rágópályák, okklúziós felszínek kialakítása a moláris régióban ideiglenes fogpótlások készítésétől a végleges fogpótlásig. Fej- és felépítmény választás egyedi sajátosságai a rágózónában.

16:30 – 

konzultáció

Jelentkezés

Mely témákhoz kapcsolódik az 5. napi program?

21. Az implantációs protetikai munkafolyamat fázisai

20. Az implantációt megelőző protetikai tervezés (backwards planning)

23. Okklúziós klinikai alapelvek fogakon, illetve az implantátumokon megtámasztott/elhorgonyzott fogpótlások készítésében, arcív alkalmazása, egyéni értékű artikulátor programozása

25. Ideiglenes pótlások készítése