Implantáció szövődményei, kezelésük

170.000 Ft/ NAP
16 KREDIT

A kurzusokhoz tartozó időpontokat és helyszíneket a jelentkezés menüpont alatt találja!

BUDAPEST, 2024. 11. 16.

Implantáció szövődményei, kezelésük.

Peri-implantitis pathologiája, kezelése. Vezetett biofilm kezelés peri-implantitis esetén. Peri-implantitis-es páciens kezelése. Az implantáció  műtétének lehetséges szövődményei. Betört implantátum, betört felépítmény, betört csavar eltávolítása.

dr_nagy_pal

Dr. Nagy Pál PhD

Egyetemi adjunktus
IMG_1279 (1)

Dr. Endrődy Csilla

Fogorvos, CBCT specialista, EMS Irányított biofilm terápia oktató
dr_kormoczi_kinga

Dr. Körmöczi Kinga PhD

Dentoalveoláris sebész, SOTE Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fogászati Klinika tanársegéde
lutter_ervin

Lutter Ervin

Az Osstem implantációs rendszer magyarországi vezetője.
0
hands-on
0
Elmélet

PROGRAM

08:00 – 08:30

regisztráció

08:30 – 09:30

Peri-implantitis pathologiája, kezelése

Dr. Nagy Pál PhD

Az előadás során megismerkedhetünk az implantátumok körül kialakuló gyulladások és szöveti léziók definícióival, különböző stádiumaival és klasszifikációjával. A súlyossági fokozatok függvényében bemutatásra kerülnek a korszerű és evidencián alapuló kezelési lehetőségek, melyeket esetbemutatásokkal teszünk színessé.

09:30 – 10:15

Peri-implantitis pathologiája, kezelése

Dr. Nagy Pál PhD

Peri-implantitis esetek két különböző formáját gyakorlják az orvosok. Egy erre a célra előpreparált modellbe 2 db implantátumot helyezünk el, melyek közül az egyiknél körkörös, 360 °-os peri-implantitis kezelését gyakorolják a harang alakú csiszoló eszközzel. Gyakorlat során az implantátumok felszínét polírozzák. A második esetben csak bukális irányba perforálódott a csont és a bukáliis oldalon látszanak az implantátum menetei, amelyeket egy titán drótkefével políroznak meg az orvosok.

10:15 – 10:30

szünet

10:30 – 11:00

irányított Biofilm kezelés peri-implantitis esetén

Dr. Endrődy Csilla

Az előadás célja, egy olyan új technológia ismertetése, amelyik az implantátumok körül kialakult peri-implantitist kezeli. 
A peri-implantáris betegségek előfordulása felhívja a figyelmet, a mucositis és a peri-implantitis kezelésére. A Guided biofilm Therapy lehetővé teszi -mind a lágyszövetek, mind az implantátumok felszínéről,- a biztonságos subgingivalis mikroorganizmus eltávolítást. 
Az implantátumfelület természetes integritásának megőrzése biztosított az új technológia alkalmazásával.

11:00 – 11:45

Peri-implantitis-es páciens kezelése

Dr. Endrődy Csilla

Peri-implantitis eset kezelésének bemutatása páciensről készült videón, a teljes GBT protokollal, az EMS Prophylaxis Master készülék segítségével.
Nagynyomású levegő és oldódó erythritol por segítségével eltávolítja a biofilmet a mucosa, valamint subgingivalisan  a tasakfal és az implantátum felületéről. Sem a lágyszöveteket, sem az implantátum felszínét nem sérti a 14 mikron szemcseméretű, 0,05%-os CPC tartalmú por. A konzervatív technikák a szükséges csontpótláshoz készítik elő mind a mucosa, mind az implantátum felszínét.

11:45 – 12:45

ebéd

12.45 – 15:15

Az implantáció műtétének lehetséges szövődményei

Dr. Körmöczi Kinga PhD

A fogászati implantáció során kialakulhat pre-, intra- és post-operatív szövődmény is. Ezek felismerése és megfelelő kezelése a sebész talán egyik legnehezebb feladata. Az előadásomban szeretném felhívni a figyelmet a lehetséges szövődményekre, illetve részletesen áttekinteni különböző kezelési lehetőségeiket.

15:15 – 16:00

Betört implantátum, betört felépítmény, betört csavar eltávolítása

Dr. Körmöczi Kinga PhD, Lutter Ervin

Előpreparált modellbe behelyezett implantátumokat kapnak az orvosok, amelyeket az EFR készlet segítségével, annak különböző adaptereivel lehet az implantátumot eltávolítani.
Az ESR készlettel a betört protetikai csavart illetve a betört felépítményt lehet eltávolítani az implantátumból. A protetikai csavar törési pontjától függően három különböző módon lehet eltávolítani a csavart.

16:00 – 

konzultáció

Jelentkezés

Mely témákhoz kapcsolódik a 8. napi program?

29. Peri-implantitis konzervatív és sebészi kezelése

30. A komplikációk managementje az orális implantológiában